Svininfluensan

Jag har blivit sjuk och de symtom jag har haft det senaste dagarna är: feber, hosta, halsont, ont i kroppen, huvudvärk och trötthet. De klassiska influensasymtomen med andra ord. Det är väldigt intressant att kläcka detta till folk man träffar och sedan se hur de stirrar på en med skräckslagna ögon. Det står i princip “Svininfluensa” i pannan på dem och de kopplar ihop det med död på en millisekund. “Här kommer hon den där Stina, släpande med en släng av dödssjukan.” Varpå jag svarar, utan att de då sagt ett ord, att jag tror jag kommer överleva den förkylning som alla andra jag hittills haft i mitt liv. De ser då lite förvånade ut. Men jag skulle vilja ändra det klassiska uttrycket: “En bild säger mer än 1000 ord”, till: “En blick säger mer än 1000 ord”.

One thought on “Svininfluensan”

  1. Fullständigt övertygad om att jag hade svininfluensan tre gånger förra veckan. Visade sig dock vara två fall av baksmälla och en förkylning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *